تست قند خون ، راهی برای افزایش سرعت و کیفیت درمان دیابت
امروزه دیابت، دیگر بیماری ای نیست که باعث زمین گیر شدن افراد شود و می توان با کنترل برنامه غذایی، انجام ورزش و در آخر تست قند خون، روند کنترل و درمان دیابت را سرعت و کیفیت ببخشیم. در ادامه قصد داریم شما را با فواید، لزوم و شیوه انجام تست قند خون آشنا کنیم، ما را تا انتهاء دنبال کنید … .
اهمیت و تاثیر تست قند خون در درمان دیابت
با چک کردن مرتب قند خون خود علاوه بر اینکه از بروز مشکلات بیشتر پیشگیری می کنید، می توانید روند درمانی خود را هم کنترل کنید و از پیشرفت یا پسرفت آن بخوبی مطلع شوید.
تست قند خون در خانه به شما کمک می کند که تجربیات زیادی به دست آورید. به عنوان مثال؛ روزی تست قند خون انجام داده اید و متوجه بالا بودن آن شده اید، در اینجا متوجه میشوید شیرینی اول صبحی که مثلا خورده اید باعث این مشکل شده زیرا در روز های دیگر که آنرا نمی خوردید، این مشکل وجود نداشته است. بنابراین می توانید مصرف شیرینی جات خود را با توجه به نتایج آزمایش های خود بخوبی کنترل کنید.
یا مثلا اگر ورزش می کنید، میتوانید روز هایی که ورزش نمی کنید را با ایامی که به ورزش مشغول هستید مقایسه کنید و در نتیجه روند درمانی خود را با کیفیت بهتری دنبال کنید.
همچنین با این روش، تاثیر عواملی مثل استرس و کار زیاد را بر روی قند خون خود می توانید مشاهده کنید.
مراحل نه گانه انجام تست قند خون
1) شستشوی کامل دست ها با آب و صابون و خشک نمودن آنها
2) قرار دادن نوار تست قند خون اندازه گیری در دستگاه تست
3) زدن قلم لانست به کنار انگشت. (این کار درد را نسبت به زدن لانست به نوک انگشت، کمتر می کند.)
توجه کنید؛ اگر پوست شما خشک و یا ضخیم است، باید اجازه نفوذ بیشتری را بدهید.
4) برای انجام آزمایش فقط از یک انگشت خود استفاده کنید و هر دفعه انگشت مقصود را تغییر ندهید.
5) قطره خون خارج شده از انگشت خود را بر روی نوار بگذارید تا درون دستگاه مکیده شود.
6) چند ثانیه پس از انجام این مراحل، دستگاه وضعیت قند خون شما را مشخص می نماید.
7) در صورتی که بر روی دستگاه، علامت High و یا Low را مشاهده کردید، به معنای بالا و یا پایین بودن قند خون شماست که البته در دفترچه راهنمای دستگاه، میزانی که پایین یا بالا تشخیص داده میشود وجود دارد و میتوانید خودتان آنرا تغییر دهید. (توصیه میشود این تغییر با نظر پزشک صورت پذیرد.)
8) بعد از اتمام آزمایش، نوار تست یک بار مصرف را دور انداخته و سوزن درون لانست را عوض کنید.
9) در ضمن این نکته را هم فراموش نکنید که تاریخ و زمان هر تست باید ثبت شود. (البته این ویژگی در بیشتر دستگاه های تست قند خون وجود دارد.)
قند خون استاندارد برای افراد سالم
به طور کلی قند خون افرادی که دیابت ندارند، باید پایین تر از 100 mg/dl باشد. اما قند خون استاندارد، پیش از مصرف غذا باید کمتر 110 باشد و 2 ساعت پس از وعده غذایی کمتر از 140 mg/dl باشد و در هنگام خواب هم پایین تر از 120 mg/dl قرار داشته باشد.
میزان قند خون در افراد دیابتی
میزان قند خون طبیعی برای افراد مبتلا به دیابت، پس از 8 ساعت ناشتا بودن، باید تقریبا مابین 80 تا 130 باشد. اما میزان استاندارد قند خون دیابتی ها، 2 ساعت پس از هر وعده غذایی، کمتر از 160 دانسته شده است.
همچنین توجه داشته باشید که قند خون افراد مبتلا به دیابت نباید از 70 پایین تر باشد و در صورتی که قند خون آنها از 60 کمتر باشد، بیمار علامت دار خواهد شد و مراجعه به پزشک توصیه میشود.
علائم افت قند خون عبارت است از؛
- تپش قلب
- ضعف و بی حالی
- تعریق
- لرزش اندام ها
- تاری در دید
در صورتی که دچار افت قند خون شدید، باید سراغ مصرف شیرینی جات بروید تا سرحال آیید.
میزان قند خون در خانم های باردار دیابتی:
خانم های بارداری که انسولین استفاده می کنند، قند خون ناشتای آنها باید پایین تر از 90 تا 95 باشد و 1 ساعت پس از هر وعده غذایی باید کمتر از 140 باشد.
اشتباهات رایج در انجام تست قند خون
برخی از عادت های رفتاری ما در انجام تست قند خون که متوجه آنها نیستیم، موجب بروز خطا در نتایج میشود که در این بخش به آنها اشاره می کنیم:
- اندازه ناکافی نمونه خون، که بر اثر پوشانده نشدن کامل نوار با خون، بوجود می آید.
- مرطوب شدن و یا در معرض حرارت بالا قرار گرفتن نوار های تست قند خون، میتواند در نتایج آزمایش های شما، باعث اختلال شود.
- عدم تطابق کد نوار تست با کد دستگاه. بنابراین حتما سعی کنید از نوار های مخصوص دستگاه خودتان برای آزمایش استفاده کنید.
- کثیفی دستگاه تست قند خون نیز میتواند از علل نتایج نادرست تست قند خون باشد.
- ضربه دیدن دستگاه تست.
- سرد و یا گرم بودن بیش از اندازه محیط و دستگاه.
چند دفعه در روز تست قند خون را انجام دهیم؟
اساسا تعداد دفعات انجام تست قند خون در یک روز به وضعیت دیابت و قند خون شما بستگی دارد. حرف آخر در این موضوع را پزشک شما میزند اما در این بخش به قواعد کلی دفعات لازم برای تست قند خون در یک روز می پردازیم؛
معمولا روزی یک یا دو مرتبه این تست باید صورت بگیرد که زمان مناسب آن، وقتی است که شما ناشتا هستید و یا حداقل 2 ساعت از وعده غذایی شما گذشته است. اما در برخی از شرایط خاص که مثلا تحت فشار عصبی هستید و یا خیلی مشغول کار هستید یا در یک رژیم غذایی-دارویی به سر می برید، کنترل قند خون شما اهمیت بیشتری پیدا می کند.
انجمن دیابت ایالات متحده امریکا قاعده ای کلی برای انجام تست قند خون ارائه داده است که از قرار زیر می باشد:
توصیه می شود که اکثر بیماران دیابتی نوع یک، روزانه 3 مرتبه و یا حتی بیشتر، آزمایش قند خون را انجام دهند. همچنین خانم های باردار مبتلا به دیابت که از انسولین هم استفاده می کنند، باید 2 مرتبه در روز، قند خون خود را کنترل کنند. انجمن ذکر شده برای دیابتی های نوع دوم توصیه بخصوصی ندارد، اما آنچه مسلم است، تست قند خون به روند درمان دیابت و کنترل آن سرعت و کیفیت می بخشد چراکه تجربه شما را بالا می برد و تاثیر خوردنی ها، داروها و فعالیت های شما از قبیل؛ ورزش، کار و استرس را مشخص می نماید.
از آنجایی که هدف، تشخیص قند خون است، اگر می بینید می توانید با روزی یک مرتبه تست، آنرا بخوبی متوجه شوید، نیازی به تلاش های بیشتر نخواهد بود اما فراموش نکنید که حرف آخر را پزشک متخصص شما می زند.
بهترین دستگاه های تست قند خون را بشناسید …
🌟 دستگاه سه کاره سنجش کلسترول، تری گلیسیرید و قند Multicare-in
مشاهده محصول 👈👈 دستگاه Multicare-in
🌟 دستگاه تست قند خون SD Codefree
طول عمر باتری به اندازه 1000 تست است و به صورت اتوماتیک روشن و خاموش میشود که برای سالمندان کار را راحت تر ساخته است.
از ویژگی های جالب این دستگاه می توان به آلارم صوتی آن اشاره کرد که می توانید برای نوبت های تست خود در طول روز زمانی را مشخص کنید و در آن مواقع، دستگاه به شما هشدار صوتی می دهد و به این شکل نظم در انجام تست ها هم حفظ میشود.
🌟 دستگاه تست قندخون گلوکو داکتر
مشاهده محصول 👈👈 دستگاه تست قندخون گلوکو داکتر