8 روش برای کاهش فشارخون بدون مصرف حتی یک دارو !!

کاهش فشارخون
8 روش برای کاهش فشارخون بدون مصرف حتی یک دارو !!

فشارخون قاتلی خاموش است

در حال حاضر مشکل فشار خون، به یکی از معضلات جهانی تبدیل شده و سرعت ابتلاء مردن به آن، افزایش چشمگیری داشته است. طبق گفته ها، 46% از بزرگسالان در حال حاضر از این مشکل رنج می برند.
خطراتی که فشار خون بالا می تواند به ارمغان آورد جبران ناپذیر هستند مثل سکته مغزی، نارسایی یا حمله قلبی، نارسایی کلیوی و … .
اما همه ما درباره خطرات فشار خون شنیده ایم و سوال اینجاست که چگونه می توانیم از ابتلاء به آن جلوگیری کرده و یا آنرا درمان کنیم.

فشارخون بالا را با تغییر سبک زندگی پایین بیاورید

بر اساس اظهارات کارشناسان سلامتی، تغییر سبک زندگی می تواند بین 50% تا 90% از مشکلات مربوط به فشارخون را از بین ببرد. تغییر سبک زندگی بدون مصرف هرگونه دارویی، می تواند فشارخون بالای شما را درمان کند. برای تحقق این موضوع اولا مشکل فشارخون شما باید خفیف باشد و مدت زمان زیادی نباشد که شما با این مشکل مواجه شده اید و سپس می توانید با رعایت استاندارد های غذایی و ورزشی، مشکل خود را درمان کنید. توجه داشته باشید که شما باید 3 ماه طبق یک سبک زندگی مناسب پیش بروید تا فشارخون شما درمان شود.
سعی کنید از غلات، سبزیجات، میوه ها و لبنیات کم چرب بیشتر استفاده کنید. همچنین مصرف محدود غذاهای دارای قند اشباه شده و کلسترول نیز مانعی ندارد و با مصرف آنها می توان سطح فشار خون را سطح 14(mm Hg) پایین آورد.

نوار تست قند خون

مولفه های سبک زندگی سالم برای درمان فشارخون بالا

1) تحرک و ورزش داشته باشید

کم تحرکی از اصلی ترین دلایل ابتلاء به فشارخون بالاست. اگر ورزش یا حداقل تحرک لازم را در برنامه روزانه خود قرار دهید، بعد از مدتی تاثیر آنرا بر کاهش فشارخون خود مشاهده می کنید. اگر تحرک شما تابحال خیلی پایین بوده، برای شروع از ورزش های خود را بین 5 تا 10 دقیقه انجام دهید تا به بدن شما فشار اضافی نیاید و به مرور خواهید دید که بدن شما برای حتی 2 ساعت ورزش هم آماده است.

2) برنامه غذایی سالم و البته مغزی برای کاهش فشارخون

هیچگاه برای کاهش فشارخون خود، نیازی نیست سراغ غذاهای کم کالری بروید بلکه فقط باید تغذیه های مضر را جایگزین غذاهای سالم کنید. غذاهایی که چربی بالایی دارند، فرآوری شده هستند، نمک زیادی دارند و مخصوصا فست فودها از مضر ترین گزینه های غذایی به حساب می آیند.

3) اگر اضافه وزن دارید ، لاغر شدن باعث کاهش فشارخون می شود

حتی اگر 5% از وزن خود را هم کم کنید، فشارخون شما به میزان چشمگیری کاهش پیدا می کند و اگر این عدد به 10% تغییر کند، بسیاری از بیماری ها مثل فیبریلاسیون دهلیزی درمان می شوند.
برای انتخاب رژیم های لاغری، توصیه می شود به سراغ رژیم هایی بروید که تاثیرات بلند مدتی دارند ، زیرا کاهش وزن در بلند مدت است که کمک موثری به فشارخون خواهد کرد.

کاهش فشارخون

4) سطح پتاسیم مصرفی خود را افزایش دهید (سبزیجات)

ماده غذایی ای که پتاسیم داشته باشد، بر روی سدیم در بدن شما تاثیر می گذارد و باعث کاهش فشار خون بدن شما می شود. سبزیجات از منابع غذایی با ارزشی هستند که حاوی پتاسیم بالایی هستند.

5) مصرف نوشیدنی های الکلی بسیار مضر است

بر اساس تحقیقی که اخیرا صورت گرفته مشخص شده : افرادی که در هفته 7 تا 13 مرتبه از نوشیدنی های الکلی استفاده می کنند، تا 53% بیشتر از افرادی که الکل مصرف ندارند، در معرض فشارخون بالا قرار می گیرند. البته این درصد برای افرادی که بیشتر از 14 مرتبه در هفته مصرف دارند، به 69% می رسد که فوق العاده خطرناک است.

6) سیگار کشیدن هم فوق العاده مضر است

با هر پکی که به سیگار زده می شود، فشارخون شما دچار تغییر و افزایش می شود و به مرور شما به فشارخون بالا و بسیاری از بیماری ها مبتلا می شوید. ترک سیگار و یا کاهش حداکثری آن، می تواند تاثیرات شگفت انگیزی بر روی سلامتی شما بگذارد.

7) داروهای ضد التهاب را به اندازه مصرف کنید

همچنین مصرف زیاد داروهای ضد التهابی همچون ایبوپروفن و ناپروکسن، باعث بالا رفتن فشار خون می شود.

8) آرامش خود را حفظ کنید

هر شرایط و محیطی که شما را در فشار قرار می دهد باید مدیریت شده و اگر می توانید، آرامش خود را بیشتر حفظ کنید و در غیر این صورت باید از آن شرایط فاصله داشته باشید تا با تمدد اعصاب و استراحت، به خودتان فشار نیاورید و فشارخون شما افزایش پیدا نکند. بنابراین مبارزه با استرس از ضروریات سبک زندگی سالم شما خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما