پیشگیری از کرونا و آشنایی با خطرات احتمالی آن
کرونا چیست و از کجا آمده؟!
در اواخر دسامبر بود که مسولین چینی به سازمان بهداشت جهانی اعلام کردند که با ویروسی ناشناخته مواجهه شده اند که علائم آن همچون ذات الریه است. این بیماری از ووهان چین شروع شد و در حال حاضر، به بسیاری از کشور های جهان سرایت کرده و بسیاری از اذهان درگیر آن شده اند که البته با نکاتی که در ادامه برای پیشگیری از کرونا بررسی میکنیم، جای نگرانی نخواهد بود.
متاسفانه این بیماری جدید، درمان قطعی ای ندارد و دانشمندان در ایران و جهان در حال تلاش برای تولید داروی آن هستند.
کرونا ویروس دقیقا چیست؟!
کرونا ویروس ها، خانواده ای از ویروس ها میباشند که قادرند شخص را به سرماخوردگی مبتلا کنند و تا مشکلات حاد تنفسی آنرا پیش ببرند. خوب است بدانید که کرونا ویروس، در میان تمامی حیوانات وجود دارد و کاملا طبیعی است. اما نکته عجیب در انتقال این ویروس به انسانهاست که قطعا با یک تغییری همراه بوده است. گمانه زنی ها بر آن است که علت کرونا، سوپ خفاشی است که در ووهان چین خورده میشده و در میان حیوانات، . همچنین از سال 2000 تا بحال سه نوع از ویروس های کرونا به انسانها منتقل شده است که سال 2002 باعث شیوع سازس شد و سال 2012 هم موجب مرس. در هر صورت، مهم پیشگیری کروناست که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت … .
ویروس کرونا چگونه و با چه سرعتی منتقل میشود؟!
از آنجایی که این ویروس به تازگی به انسانها سرایت کرده، اطلاعات کمی از آن داریم لذا سرعت انتقال به درستی مشخص نیست. اما گفته می شود باید مراقبت زیادی نمود چون نسبتا سریع منتقل میشود، حتی بنا به گفته های محققان چینی، مواردی مشاهده شده که شخص قبل از بروز علائم کرونا در خودش، آنرا به افراد دیگر منتقل کرده است.
بر اساس شواهد اولیه، انتقال ویروس کرونا، توسط تماس نزدیک با افراد آلوده به ویروس مثل دست دادن و روبوسی کردن و در هنگام عطسه آنها و یا سرفه کردن رخ میدهد. لذا سعی کنید با افراد مشکوک، در فاصله 1.5 متری ارتباط برقرار کنید.
تخمین های اولیه سازمان بهداشت جهانی گویای آن است که هر یک نفر که به کرونا مبتلا میشود، 1.4 تا 2.5 نفر دیگر را هم آلوده میکند. برخی دیگر از تخمین ها تا 2 و 3 نفر هم گفته اند.
بررسی 8 راهکار مهم برای پیشگیری از کرونا
دست هایتان را مرتب بشویید:
اصلی ترین روش پیشگیری از کرونا مربوط است به همین مورد که دستانتان را مرتب با آب و صابون بشویید. این کار خطر عفونت را به حداقل میرساند. توجه کنید که زمان هر دفعه شستشو، اقلا باید 20 ثانیه باشد. از ژل های ضد عفونی کننده ای که اقلا 60% الکل دارند استفاده کنید.
نقاط مشکوک را ضد عفونی کنید:
هر مکانی را که در آن، احتمال وجود ویروس میدهید، ضد عفونی کنید. توجه کنید پس از ضد عفونی کردن، باید سطح مورد نظر تا 10 دقیقه مرطوب باشد.
تاثیرات خوب و مضر آب، در ابتلاء به ویروس کرونا:
برای پیشگیری از کرونا در سفر، بهتر است از شنا در آب و دریایی که به سلامت آن اطمینان ندارید، خودداری کنید زیرا احتمال وجود باکتری در آن وجود دارد و می تواند بدن شما را آزرده کند. در ضمن برای شستن مواد غذایی خود از آب های سالم استفاده کنید و سراغ آب های آزاد نروید.
مصرف آب در سفر، بسیار حیاتی است و توصیه میشود که فقط از آب معدنی استفاده کنید و آب های بین راهی را رها کنید.
حالا که صحبت بر سر آب شد، اینرا هم باید دانست که نوشیدن آب، در دفع ویروس کرونا، کارایی ویژه ای دارد، لذا در هر شرایطی که هستید، نوشیدن آب را فراموش نکنید.
مراقب وسایل نقلیه عمومی باشید:
اگر شرایط شما به نوعی است که از وسایل نقلیه عمومی استفاده میکنید، توصیه میشود علاوه بر حفظ فاصله خود با افراد درون ماشین، مترو و اتوبوس، از لمس مکان های مختلف خودداری کنید و پس از پیاده شدن از آنها، اسپری ضد عفونی کننده را استفاده کنید و دستانتان را به دهان و چشمان خود نمالید.
برنامه غذایی خود را با شرایط فعلی تنظیم کنید:
سعی کنید به رستوران هایی که نمی شناسید نروید. بهتر است در این دوران از غذاهای سالم خانگی استفاده کنید و مصرف غذاهای خام و نیم پز را هم تا حد امکان کاهش دهید. اگر می خواهید غذاهای آماده استفاده کنید، آنهایی را انتخاب کنید که کمترین دخالت دست در تولید آنها به کار رفته است. استفاده از سبزیجاتی مثل هویج و پیاز و کاهو،مرکبات و مایعات در این دوران، می تواند مفید باشد. مصرف سیر نیز بسیار مفید است.
خوب بخوابید:
اساسی ترین روش مقابله با بیماری کرونا، تقویت سیستم ایمنی بدن است. بنابراین خواب خود را تنظیم کنید تا نیرو کافی داشته باشید. از همین جهت خوراکی هایی که خواب شما را مختل میکند مثل قهوه، مناسب نیست.
ماسک و دستکش:
خوب است از دستکش یک بار مصرف و ماسک n95 استفاده کنید. همانطور که میدانید استفاده از ماسک به عموم توصیه نمیشود و افراد دیابتی و کسانی که مستعد هستند باید استفاده کنند.