ماسک استاندارد بهترین روش های استفاده از آن در دوران کرونا
ماسک زدن و کمک به سلامت عمومی
همه ما به دلایل مختلف، مجبوریم ساعت های زیادی را از خانه خارج شده و در مکان های عمومی، عبور و مرور داشته باشیم. این در حالی است که ویروس کرونا همچنان وجود دارد و خطرات جدی خودش را نیز همچنان به دنبال دارد. به هر صورت، دنیا در جریان بوده و باید با این موضوع، دست و پنجه نرم کرد. در این میان ما باید سعی کنیم حتی الامکان از ناپرهیزی دوری کرده و اصول بهداشتی خصوصا ماسک زذن و استفاده از محصولات پاک کننده را رعایت کنیم. حتی در بسیاری از کشورها، ماسک زدن در محیط های عمومی اجباری شده است ، پس بهتر است آنرا جدی بگیریم. در ادامه نکاتی مهم درباره بررسی شده است، ما را تا انتهاء دنبال کنید.
دکتر آنتونی فاوچی معتقد است که معمولا بین 25 تا 50 درصد از انسانها احتمال آلودگی به کووید 19 را دارند و این در حالی است که می توانند براحتی ویروس را به دیگران بدون هرگونه علائمی انتقال دهند. این ویروس از راه دهان و بینی بیشترین سرایت را دارد لذا سرفه، عطسه، خندیدن و حتی صحبت کردن با افراد آلوده می تواند باعث ابتلاء به ویروس شود. بنابراین ضرورت استفاده از ماسک برای همه افراد، علی الخصوص افرادی که بیماری های زمینه ای هم دارد کاملا مشخص است و نیازی به توضیح ندارد.
همانطور که می دانید صرف ماسک زدن نمی تواند از آلودگی افراد جلوگیری کند و حتی ممکن است شما ماسک هم بزنید اما باز هم ویروس از طریق دهان یا بینی شما، وارد بدنتان شود. این مورد به کیفیت ماسک و نحوه استفاده شما از آن بر می گردد. بنابراین باید بهترین و مورد اعتماد ترین ماسک استاندارد را استفاده کنید تا از حداکثر احتمالات آلودگی در امان باشید. در ادامه به بررسی ویژگی های یک ماسک خوب خواهیم پرداخت.
ماسک استاندارد چه ماسکی است؟!
ماسک های آماده بخریم یا ماسک خانگی بسازیم؟
اساسا فرقی نمی کند که ماسک استاندارد شما را چه کسی تولید کرده باشد. مهم جنس و کارایی آن است. توصیه می شود برای انتخاب نوع ماسک خود از منابع معتبری همچون CDC (مرکز کنترل بیماریها) استفاده کنید، آنها آخرین اطلاعات درمانی را در اختیار شما قرار می دهند.
جنس پارچه ماسک چگونه باشد؟
مرغوب ترین ماسک های موجود در حال حاضر، به 2 لایه پارچه پنبه ای نیاز دارند. به طور کلی سراغ ماسک هایی بروید که پارچه های آنان از تارهای زیادی تشکیل شده باشند. در این صورت ماسک می تواند به عنوان فیلتری برای قطرات تنفسی عمل کند و از ورود ویروس ها به درون ماسک و در نهایت بدن شما، جلوگیری به عمل می آید. این در حالی است که شما به سادگی در حال نفس کشیدن هم هستید.
فیلتر ماسک ها باید چگونه باشد؟
بعضی از ماسک ها به نوعی طراحی شده اند که لایه ای ضافی برای فیلتر و محافظت بیشتر از افراد دارند. یکی از توصیه های CDC برای استفاده از ماسک استاندارد، آن است که از فیلتر های قهوه ای رنگ در ماسک های خانگی خودتان استفاده کنید.
با توجه به همه گیر شدن ویروس کرونا، ساخت ماسک های خانگی هم تنوع های بسیاری پیدا کرده است. می توانید برای ساخت آن از جوراب شلواری، حوله های آشپزخانه ، حوله کاغذی، پد های سینه بند و … استفاده کنید.
توجه داشته باشید که فیلتر ماسک، باید بخوبی متراکم باشد تا بتواند از ورود ذرات ریز و مرطوب به درون خود جلوگیری کند و در عین حال ، آزاری به روند تنفسی فرد هم وارد نسازد. مثلا ممکن است بعضی از فیلتر های HEPA (که مناسب ذرات بسیار ریز هوا هستند) دارای فایبرگلاس باشند و در نهایت خطری جدی برای تنفس ما محسوب شوند.
اندازه ماسک ها در کارکرد آنها موثر است
یک ماسک استاندارد، ماسکی است که بتوانید در آن براحتی نفس بکشید. اگر نفس کشیدن در ماسکی برای شما سخت باشد، به احتمال زیاد مجبور می شوید آنرا در محیط های شلوغ به علت کمبود هوای دریافتی آنرا در بیاورید که خطر ابتلاء به بیماری را افزایش می دهد. از عوامل بسیار تاثیر گذار بر این موضوع اندازه ماسکی است که انتخاب می کنید. باید اندازه ماسک انتخابی شما از بینی تا چانه شما را بپوشاند و در سمت گوش ها جمع شود. در صورتی که ماسک شما کوچک ترین شکافی هم داشته باشد، بی فایده است و باید آنرا عوض کنید. ماسک کوچک می تواند تنفس شما را دچار مشکل کند و اعصابتان را هم اذیت می کند و از طرفی ماسک بزرگ هم به علت راه های نفوذی که دارد، نمی تواند به طور کامل از ورود هوای آلوده جلوگیری کند.
نحوه استفاده صحیح از ماسک استاندارد:
نکته مهمی که بسیاری از مردم متوجه آن نیستند آن است که اگر ماسک شما خیس و مرطوب شود، دیگر کارایی مفیدی نخواهد داشت.
دقت کنید که نقطه ضخیم ماسک یا همان نوار فلزی کوچک را باید بالای بینی خود بگذارید و با فشار دادن آن ناحیه و قسمت گونه ها، از بسته بودن آن و عدم انتقال هوای آزاد اطمینان حاصل کنید. همچنین قسمت زیرین ماسک را هم باید به زیر چانه ی خود برسانید و در آنجا چفت کنید.