جعبه کمک های اولیه
جعبه کمک های اولیه از ضرورت تا تمام تجهیزات مورد نیاز آن

جعبه کمک های اولیه وسیله ای ضروری برای سلامتی ما

معمولا ما خودمان را در یک حاشیه ی امنی تصور می کنیم و فکر می کنیم بعید است حوادث خاصی برای ما رخ دهد، آن هم در خانه خودمان. اما واقعیت آن است که حادثه در هر جا و مکانی می تواند رخ دهد. مثلا در خانه ممکن است یک کتری آب جوش روی دست و پای ما بریزد یا با چاقو دستمان را به طور عمیقی ببریم و یا از بلندی و پله ها بیفتیم. برای به حداقل رساندن این تهدیدها بدیهی است که به یک جعبه کمک های اولیه مناسب احتیاج داریم تا در صورت بروز حادثه، با کمک آنها، مشکل را مدیریت کنیم.

اما عجیب است که گاهی می بینیم در یک خانه، نخ سوزن و ابزار ضروری خیاطی برای دوخت و دوز پارگی های احتمالی لباس ها وجود دارد، اما یک جعبه کمک های اولیه برای حفظ جان افراد خانه وجود ندارد. این جعبه ها علاوه بر اینکه تضمینی برای سلامتی شما هستند، قیمت پایینی هم دارند و خرج خاصی را روی دستتان نمی گذارند.

بعد از روشن شدن ضرورت استفاده از جعبه کمک های اولیه، باید به موضوع مهم دیگری بپردازیم که متاسفانه آن هم از جانب خانواده ها مغفول مانده. اینکه باید در یک جعبه کمک های اولیه چه ابزاری وجود داشته باشد و نحوه کار با آنها در شرایط اضطراری چگونه است از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا مطمئنا صرف خرید جعبه کمک های اولیه و نصب آن در یک جای زیبا، کمکی به مدیریت حادثه نخواهد کرد.
در ادامه به تجهیزات ضروری جعبه کمک های اولیه خواهیم پرداخت.

چه داروهایی باید در جعبه کمک های اولیه باشد؟

از تجهیزات مورد نیازی که باید در جعبه کمک های اولیه قرار دهید، انواع قرص ها هستند.

استامینوفن: که به منظور کنترل سردرد، دردهای خفیف، سرماخوردگی و درمان تب کارایی دارد.
آسپرین: این قرص باعث تسکین بدن می شود و خاصیت ضد تب و ضد التهابی دارد. با مصرف آن، از لختگی خون پیشگیری می شود و معمولا از مشکلات قلبی، ورم مفاصل و بدن درد جلوگیری می کند. البته این قرص نیاز به تجویز پزشک دارد.
رانیتیدن: به منظور کاهش سوزش سر دل، سردرد، معده درد، زخم معده و حالت تهوع مورد استفاده قرار می گیرد.
استازولامید: به کاهش بی خوابی در ارتفاع کمک می کند + سردرد در ارتفاع را درمان کرده و به صورت کلی برای کوهنوردان و کسانی که به ارتفاع حساسیت دارند مناسب است و مصرف هر 6 ساعت این دارو، به درمان علائم ارتفاع زدگی کمک می کند.
دیفنوکسیلات: برای کاهش دل درد، دل پیچه و اسهال هر 6 ساعت یک بار مصرف می شود.
آنتی هیستامین: این نوع داروها معمولا برای مشکلاتی مثل آلرژی چشمی و رینیت آلرژیک و … مورد استفاده قرار می گیرد. نحوه استفاه از آنها به طور قطره چشمی، اسپری بینی و یا تزریقی است.

بروفن، قرص سرماخوردگی، ضد تهوع، داروهای مسکن و ملین، پماد سوختگی و گزیدگی حشرات و … از دیگر داروهای مورد نیاز هستند.

هشدار: مصرف داروهایی که از ترکیبات دیگری از آسپرین برخوردارند، برای افرادی که ناراحتی معده دارند، می تواند باعث خونریزی معده شود. این خطر شامل خود آسپیرین هم می شود. همچنین قرص ویتامین ث هم این خطر را دارد زیرا تاثیرات اسیدی دارد.

نگهداری جعبه کمک های اولیه

روش نگهداری و احتیاط هایی درباره جعبه کمک های اولیه

قبل از استفاده از جعبه کمک های اولیه بهتر است نکات زیر در نظر گرفته شود:

1) چک کردن تاریخ انقضای داروهای جعبه کمک های اولیه بسیار مهم است زیرا معمولا این جعبه ها یک گوشه قرار می گیرند و فقط زمان اضطرار سراغ آنها می رویم و احتمال حواس پرتی در آن زمان بالاست و ممکن است داروی تاریخ گذشته را مصرف کنیم که نتیجه معکوسی روی سلامتی ما خواهد داشت.
2) جعبه را در جایی نصب کنید که از دسترسی کودکان دور باشد.
3) روی شیشه های جعبه با یک برچسب اسم گذاری کنید تا هنگام استفاده اشتباهی رخ ندهد.
4) دمای محیط نگهداری از جعبه باید بین 2 تا حداکثر 30 درجه سانتی گراد باشد.
5) باتری چراغ قوه درون جعبه را توصیه می شود از خود چراغ قوه خارج کنید تا به این شکل از خالی کردن شارژ باتری جلوگیری کرده باشید.
6) وقتی دارو یا وسیله ای از جعبه را مصرف کردید، سعی کنید در اسرع وقت جایگزین آنرا تهیه کنید تا از فراموشی و خطر حوادث احتمالی جلوگیری کرده باشید.
7) برای چک کردن آسانتر تجهیزات جعبه کمک های اولیه، میتوانید لیست محتویات آنرا در یک کاغذ نوشته و درون خود جعبه قرار دهید.

مواد شیمیایی ضروری برای جعبه کمک های اولیه چیست؟

مواد شیمیایی از حیاتی ترین تجهیزات جعبه کمک های اولیه محسوب می شوند که با کمک آنها خطرات زیادی از جمله عفونت زخم ها را می توان دفع کرد.

1) بتادین
این محلول، یک ضد عفونی کننده قدرتمند است که بر روی زخم ها ریخته میشود و سپس باید زخم پانسمان کرد. با کمک بتادین می توان باکتری های منفی و گرم را اعم از قارچها، ویروسها و اسپورها را نابود کرد. هنگامی که بتادین را بر روی زخم ریختید، باید پس از 5 دقیقه حتما آنرا از روی زخم پاک کرده و پانسمان را انجام دهید.
توجه داشته باشید که بتادین فقط برای زخم ها استفاده میشود و به هیچ وجه هنگام سوختگی نباید از آن استفاده شود.
استفاده از بتادین باید به صورت سطحی انجام شود و اگر عمیق باشد و با بافت عضلات تماس پیدا کند، نها را تخریب کرده و حساسیت های موضعی را به دنبال داشته و التیام زخم را هم به تاخیر می اندازد.
2) محلول آمونیاک
این ماده یک محرک تنفسی است و هنگامی که شخص با اختلالات تنفسی ای مثل تنگی قفسه سینه، سرفه های شدید و به طور کلی تنفس غیر عادی مواجه می شود، از آن استفاده می شود.
3) الکل سفید
این ماده هم از مواد شیمیایی ایست که خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد.
4) ژل سوختگی
این ژل، برای سوختگی های سطحی مفید است و می تواند باعث پیشگیری از عمق یافتن سوختگی ها شود. همچنین برای تسکین درد سوختگی نیز مفید است.
5) سرم فیزیولوژی
این ماده ترکیب آب و نمک است که برای شست و شوهای عادی زخم ها استفاده میشود.

برخی دیگر از مواد شیمیایی مورد نیاز در جعبه کمک های اولیه عبارتند از: پودر او آر اس (پیشگیری از دهیدراسیون شدن بدن و درمان اسهال)، کیت مارگزیدگی، آمپول آدرنالین و آنتی شوک.

تجهیزات جعبه کمک های اولیه

هر آنچه در یک جعبه کمک های اولیه ضروری است

پس از بررسی مواد شیمیایی و داروهای لازم در جعبه کمک های اولیه، در این بخش قصد داریم تمام تجهیزات لازم برای یک جعبه کمک های اولیه ی همه چیز تمام را به شما معرفی کنیم.

  • پنبه استریل
  • گاز استریل
  • باند کشی
  • باند 3 گوش
  • ژل شوینده
  • قیچی جراحی یا قیچی بانداژ
  • موچین یا انبرک
  • کیسه آب گرم و سرد
  • چسب زخم
  • پماد ایکتیول (مفید برای باز کردن کورک و دمل)
  • پماد ویسک
  • دستکش استریلیزه
  • اسپری ضربه خوردگی و گرفتگی عضلانی
  • گازوازلین
  • باند زخم
  • چراغ قوه
  • فندک
  • ماسک دهان
  • نخ سوزن

✔ پماد جنتامایسین: به بهبودی عفونت های مقابل کمک می کند: پلک، چشم، مجاری اشک، عفونت لگن و التهاب و زخم قرنیه.
✔ پماد تتراسیکلین: کارایی این چماد مختلف است اما مشخصا برای بهبودی سوختگی، بخیه، ختنه، تب مالت مفید است و به درمان موضعی عفونت های چرکی بر روی سطح پوست کمک قابل توجهی می کند. هشدار: مادران باردار نباید از این پماد استفاده کنند.