سیفتی باکس چیست ؛ محافظت‌کننده جان پرسنل

سیفتی باکس چیست و چه کاربردی دارد؟ سیفتی باکس یک ظرف محکم و بسیار مقاوم است که برای جمع آوری انواع پسماندهای تیز و برنده مراکز درمانی، جراحی، آرایشگاه‌ها، هتل ها، بیمارستان ها و دندانپزشکی ها طراحی شده است. امروزه حجم زباله های تیز و برنده یک تهدید بسیار بزرگ برای محیط زیست شناخته می‌شود و دفع آن توسط کیسه های زباله معمولی به افزایش این خطر بسیار کمک می کند. اما با کمک سیفتی باکس دفع این نوع زباله ها بسیار راحت شده است. این نوع سطل زباله در حجم ها و شکل های مختلف طراحی شده است که با توجه به میزان حجم زباله های خطرناک در طول روز  قابل سفارش است. اما مهم ترین نکته ای که باید در ساخت آنها را رعایت شود، مقاومت بسیار و استحکام آنهاست.

حال اگر دوست دارید درمورد سیفتی باکس بیشتر بدانید، در این مطلب همراه ما باشید.

مانع انتقال بیماری‌های خطرناک!

چرا حضور سیفتی باکس انقدر اهمیت دارد؟ دفع پسماندها یکی از چالش برانگیزترین اقدامات برای کنترل عفونت است. مخصوص در مراکز درمانی و بیمارستان ها. وجود وسایل تیز و برنده یکی از عامل های ایجاد آسیب برای پرسنل تامین سلامت است و تا به حال به خاطر عدم دفع درست پسماندها پرسنل های زیادی به بیماری‌های مختلف مانند هپاتیت B، هپاتیت C و حتی ایدز دچار شدند.

حال که از اهمیت سیفتی باکس باخبر شدید، حضور این ظرف ایمنی، احتمال خطرات و مبتلا به بیماری‌های نام برده شده را بسیار کاهش می دهد و احتمال آلودگی محیطی را تا حدودی از بین می‌برد.

بیشتر بخوانید: تجهیزات پزشکی در خانه + 8 وسیله ضروری

سیفتی باکس چیست؟

ضرورت استفاده از سیفتی باکس

سیفتی باکس یا همان safety box ظرفی است که از جنس مواد پلیمر و کاملا یکبار مصرف برای جمع آوری پسماندهای تیز و برنده ساخته شده است که بعد از پر شدن، درب پشت آن کاملا پلمپ می شود و بر اساس استانداردهای روز دنیا برای دفع پسماندها آماده خواهد شد. این جعبه به گونه ای طراحی شده که به راحتی امکان بازگشت آن به طبیعت وجود دارد و بعد از دفن یا سوزاندن هیچ اثری از آن در محیط زیست باقی نمی ماند.  بدنه سیفتی باکس بسیار مقاوم است و نسبت به ضربه، نیرو، نشتی و نفوذپذیری دچار هیچ مشکلی نمی شود.

اگر دقت کرده باشید روی ظرف سفتی باکس یک خط با عنوان maximum filling line وجود دارد که حداکثر ظرفیت سطل را مشخص می کند. توصیه می کنیم هرگز سیفتی باکس را بیشتر از این خط پر نکنید. چراکه از نظر ایمنی خطرناک است.

انواع سیفتی، در اندازه های متفاوت

سیفتی باکس ساخته شده از پلاستیک مقاوم، در اشکال و اندازه های متفاوت ساخته می شود. این جعبه به طور کلی از دو قسمت درب و بدنه تشکیل شده که روی آن دهانه سیفتی باکس وجود دارد. همچنین برای کسب اطمینان به بیشتر نسبت به قفل شدن آن روی درب از چند پین استفاده شده است.

ویژگی های مهم سیفتی باکس

حال که می دانید سیفتی باکس چیست؟ باید با ویژگی‌های مهم آن نیز آشنا شوید. در موارد زیر با ویژگی‌های مهم سیفتی باکس آشنا می شوید که هنگام خرید به این مشخصات دقت داشته باشید:

  • درب سیفتی باکس به راحتی بسته و باز شود.
  • درب این جعبه باید دارای قفل مداوم و موقت باشد تا در صورت نیاز از قفل مداوم یا موقت استفاده کنید و احتمال ریزش محتویات از داخل آن بسیار کم باشد.
  • دهانه سیفتی باید به اندازه‌ای باشد که هنگام انداختن پسماندها دچار مشکلی نشوید و یا دستتان با سیفتی تماس پیدا نکند. همچنین امکان خارج کردن پسماندها از آن وجود نداشته باشد.
  • طراحی سفتی باکس باید به گونه‌ای باشد که حمل و نقل آن راحت انجام شود.
  • امکان محکم بسته شدن درب وجود داشته باشد تا از عدم خارج شدن پسماندها مطمئن باشید.
  • یکی از مهم‌ترین ویژگی های سیفتی باکس امکان بی خطر شدن یا همان اتو کلاو است.
  • این دسته از سطل های زباله باید به صورت یکبار مصرف طراحی شوند و امکان بازیافت آنها وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: نحوه استفاده از دستگاه اکسیژن ساز

نحوه استفاده از سیفتی باکس

در اولین مرحله باید  درب سیفتی باکس را در زاویه مناسب محکم کنید با ثابت کردن این قسمت دیگر قسمت ها هم روی سفتی باکس سوار شود. مدل های سیفتی باکس ۷ و ۱۲ لیتری دسته روی ظرف قرار می گیرد تا نحوه حمل آن راحت تر باشد.

هر گونه وسایل تیز و برنده که در تشخیص درمان و مراقبت بیماران استفاده می‌شود؛ مانند سرسوزن، اره، اسکالپ، لانست، انواع آنژیوکت و … داخل این ظرف جمع آوری می شود. فراموش نکنید تمام محتویات داخل سیفتی باکس خطرناک و عفونی هستند. پس حداکثر مدت زمان نگهداری این ظرف حدود ۳ روز است. به همین خاطر، باید همشیه تعداد مورد نیاز سیفتی باکس در اختیار پرسنل قرار گیرد تا پسماندهای عفونی و خطرناک در سریع‌ترین زمان ممکن دفع شوند.

همچنین قبل از استفاده از این ظروف برچسب پسماند خطرناک را چک کنید تا تمام مشخصات تولید کننده را مورد بررسی قرار دهید. بعد از این که سه چهارم از حجم سیفتی باکس پر شد، حتماً درب آن را قفل کنید و روی آن چسب بزنید. داخل ظرف باید یک کیسه پسماند زرد رنگ قرار گیرد تا به عنوان پسماند عفونی به مرحله هدف برود. هیچگاه بعد از خالی کردن محتویات سیفتی باکس، مجددا از آن استفاده نکنید. هر زمانی که سیفتی باکس استفاده نمی کنید، در آن را محکم ببندید. هنگام پر شدن ظرف هم باید درب آن را کاملا قفل کنید.

سیفتی باکس کاغذی چیست؟ 

سیفتی باکس کاغذی چیست

سیفتی باکس کاغذی یکی از مدل های ظروف مخصوص مراکز درمانی برای پسماندهای عفونی است. این مدل سیفتی بیشتر برای مراکزی استفاده می شود که احتمال جراحت پوست در آن بسیار بالاست. سیفتی باکس کاغذی به خوبی از آسیب دیدن پوست  جلوگیری می‌کند. همچنین برای پیشگیری از بیماری هایی که از طریق خون انتقال پیدا می کند، بسیار کاربرد دارد.

این محصول با داشتن پد جاذب به خوبی از نشت خون و دیگر مایعات جلوگیری می کند و در بسیاری از بیمارستان ها و مراکز درمانی پرطرفدار است.

نتیجه گیری

حال که می دانید سیفتی باکس چیست و کاملاً متوجه شدید این وسیله برای دفع پسماندهای خطرناک بسیار اهمیت دارد؛ نسبت به نحوه استفاده و نگهداری آن نیز دقت بیشتری خواهید داشت. این وسیله به عنوان دوستدار طبیعت ارائه شده است و در دل خود پسماندهای خطرناک و آسیب دهنده را  قرار می دهد تا جان کسانی که در مقابل این گونه پسماندهای خطرناک قرار دارد، حفظ بماند.

اگر تصمیم دارید سیفتی باکس را برای مراکز درمانی و محبط کاری خود تهیه کنید می توانید روی خرید سیفتی باکس کلیک کنید.