نکات خرید شیردوش کودک؛ 8 نکته تا رسیدن به تغذیه مناسب
توجه به نکات خرید شیردوش روند خرید را برای مادران عزیز در دوران شیردهی بسیار راحت می کند. این وسیله جز وسایل مورد نیاز در دوران شیردهی است که اکثر مادران نسبت به خرید آن دچار تردید می شوند. شیردوش یکی از وسایل مهم برای دوران شیردهی کودک است که هنگام نبود مادر نقش مهمی ایفا می کند. مادرانی که فکر می کنند نیاز دارند چند ساعتی بیرون از خانه سپری کنند یا شاغل هستند، حتماً این وسیله را تهیه کنند. شیردوش وسیلهای است که کمک می کند شیر مادر هدر نرود و برای چند ساعتی که مادر در بیرون از خانه است، تغذیه نوزاد را فراهم کند.
شیر مادر حاوی ترکیبات بی نظیر انواع ویتامین ها، پروتئین ها، آنتی بادی ها و مواد دفاعی دیگر است که هیچ غذای کاملی این موارد را نمی تواند برای نوزاد تامین کند. از طرفی، نوزاد را در برابر انواع ویروس ها، باکتری ها و عوامل بیماری زا مقاوم نگه می دارد. کودکانی که حدود ۶ ماه از شیر مادر تغذیه می کنند، احتمال مواجه شدن با انواع حساسیت ها و عفونت، اسهال و بیماری های تنفسی را نخواهند داشت. همچنین هضم شیر مادر برای نوزاد بسیار راحت تر است و در حس آرامش و امنیت کامل تغذیه می کند و نتایج مثبتی همراه دارد.
تاثیرات مفید شیر، هم برای نوزاد و هم برای مادر
تغذیه کودک از شیر مادر، نه تنها برای نوزاد بلکه برای مادران هم تاثیرات فوق العاده ای دارد. دوران شیردهی باعث افزایش ترشح هورمون اکسیتوسین می شود که این هورمون به ترشح شیر و تولید آن بسیار کمک می کند و در بهبود سریع تر رحم بعد از زایمان بسیار تاثیرگذار است. همچنین مشاهده شده است، مادرانی که از شیر خود برای تغذیه نوزاد استفاده می کنند، راحت تر اضافه وزن در دوران بارداری خود را از دست می دهند.
یکی از تاثیرات مهم شیر دادن به نوزاد کاهش احتمال پوکی استخوان و سرطان سینه است.
بنابراین مادر باید حداکثر تلاش خود را برای تغذیه کودک توسط شیر خودش انجام دهد. در ادامه با نکات خرید شیردوش می پردازیم:
1.اولین نکته خرید شیردوش، دقت به ساختار کلیه
یکی از نکات خرید شیردوش توجه به ساختار آن است. شیردوش ها از سه قسمت مکنده، مخزن و سری دستگاه تشکیل میشود. قسمت سری دستگاه روی سینه قرار می گیرد و دیگر قسمت ها هم کاملا مشخص است. این دستگاه به صورت دستی، برقی، خانگی و بیمارستانی طراحی و تولید میشود که خرید شیردوش های برقی عملیات دوشیدن شیر را بسیار راحت تر می کنند.
بیشتر بخوانید: نبولایزر ، دستگاهی برای درمان مشکلات تنفسی کودک شما
2. تفاوت شیردوش های خانگی با بیمارستانی
همانطور که گفتیم انواع شیردوش ها به دو دسته خانگی و بیمارستانی تقسیم می شوند که این دو مورد تفاوت بسیاری با یکدیگر دارند. شیردوش های بیمارستانی معمولاً در سایزهای بزرگتر و سنگین تر از مدل های خانگی طراحی میشود و دارای ساختار مکنده قوی تری است. فرایند مکش آنها به گونه ای طراحی شده است که سیستم سینه خانم ها را به ترشح هورمون های پرولاکتین و اکسی توسین تحریک می کند. به همین خاطر استفاده از شیردوش های بیمارستانی می تواند موجب تامین تغذیه نوزاد شود.
جالب است بدانید شیردوش های بیمارستانی برخلاف تصور خیلی ها مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است و نه تنها توسط یک کاربر، بلکه میتواند توسط چندین نفر مورد استفاده قرار گیرد.
3.شخصی بودن شیردوش های خانگی
برخلاف شیردوش های بیمارستانی شیردوش های خانگی در حجم و وزن کمتر طراحی میشوند و تنها برای یک نفر قابل استفاده است. بنابراین احتمال انتقال آلودگی بسیار کاهش پیدا میکند. معمولاً مخزن نگهداری شیر دوش های خانگی در انواع مختلف طراحی می شود. اما اکثر آنها دارای ۱۵۰ میلی لیتر گنجایش است که برای هر وعده تغذیه نوزاد کافی است.
خوب دقت کنید نوزادانی که بین ۱ الی ۶ ماه قرار دارند، به طور میانگین حدود ۶۰۰ الی ۹۰۰ میلی لیتر روزانه به شیر مادر نیاز دارند. بنابراین با کمک دستگاه شیردوش برقی می توان یک برنامه غذایی دقیق برای کودکتان تنظیم کنید.
4. با دستگاه برقی راحت تر هستید یا دستی؟
برای خرید شیردوش دو مدل دستی و برقی حق انتخاب دارید که نوع برقی آن به وسیله باطری یا برق شهری کار می کند. اما مدل دستی کاربر خودش اقدام به دوشیدن شیر می کند. نحوه کار با شیر دوش دستی به گونه ای است که کاربر با فشار دست به قسمت مکنده عملیات دوشیدن شیر انجام میشود و شیر درون مخزن جمع آوری خواهد شد.
ممکن است این فرآیند برای برخی اوقات خسته کننده باشد. همچنین روند دوشیدن شیر با مدل دستی بسیار زمان بر است. طبق مشاهدات انجام شده دوشیدن شیر توسط شیردوش های دستی حدود ۴۵ دقیقه زمان لازم دارد. از طرفی قیمت آن نسبت به شیردوش های برقی کمتر است.
5.موارد الزامی برای تهیه شیردوش
مادرانی که باید شیردوش را تهیه کنند، شامل موارد زیر هستند:
- دارای موقعیت شغلی
- عدم پذیرش مادر توسط نوزاد
- زمانی که شیردهی نوزاد بر عهده فرد دیگری است و مادر دوست دارد فرزندش از شیر خودش تغذیه کند.
- زمان هایی که مادر نیاز به استراحت دارد و فرد دیگری به تغذیه نوزاد میپردازد.
- مادرانی که نوزادشان به هر دلیلی نمی تواند از سینه مادر تغذیه کند، مانند صاف بودن سر پستان ها
- هنگامی که مادر بستری شده است و نوزاد نمیتواند از شیر مادر تغذیه کند.
- و …
6. استفاده هر چه زودتر از شیر نگهداری شده
شیر دوشیده شده باید هرچه زودتر توسط نوزاد مصرف شود تا ویتامین ها و دیگر مواد مغذی آن از بین نرود. فراموش نکنید شیر نگهداری شده مادر بسیار بهتر از شیر آماده و خشک است.
7.استفاده از شیردوش به اندازه دفعات مورد نیاز نوزاد
اگر تصمیم دارید تنها از شیردوش استفاده کنید این کار را به صورت مرتب و به اندازه تعداد دفعات مورد نیاز کودک انجام دهید. چراکه غدد شیردهی مادر به تعداد دفعاتی که کودک نیاز دارد، فعال می شود و در صورت عدم تکرار ممکن است تولید هورمون ها بعد از شیردهی کاهش پیدا کند. این اتفاق هم به ضرر مادر و هم به ضرر نوزادان است.
بیشتر بخوانید: نحوه استفاده از تب سنج دیجیتال در دوران داغ کرونا
8.بهترین برندهای شیردوش را بشناسید!
یکی از نکات خرید شیردوش شناخت بهترین برندهاست؛ برندهایی که مورد تایید هستند و تمام تنظیمات شان بر اساس حفظ سلامتی کودک و مادر انجام شده است. همچنین به ویژگی هایی که برای انواع شیردوش ها مشخص شده است، توجه ویژه داشته باشید. مانند قابل حمل بودن، اندازه سری و صدای شیر دوش.
نتیجه گیری
استفاده از شیردوش در بسیاری از مواقع هم به نوزاد و هم به مادر کمک بسیاری میکند و موجب می شود کودک در هر شرایطی از شیر مادر تغذیه و در بهترین حالت رشد کند. اما باید با نظر گرفتن نکات خرید شیردوش، بهترین دستگاه را انتخاب کنید.
اگر تصمیم به خرید شیردوش مناسب و با کیفیتی تهیه کنید، روی محصول کلیک کنید تا با ویژگی های آن آشنا شوید.