بهترین راه برای برگرداندن حس بویایی بعد از کرونا
بهترین راه برای برگرداندن حس بویایی بعد از کرونا

بهترین راه برای برگرداندن حس بویایی بعد از کرونا چیست؟ یکی از مشکلاتی که بر اثر کرونا اتفاق می‌افتد و خیلی افراد با آن درگیر هستند مشکل بویایی است و این موضوع حتی بعد از گذراندن دوران بهبودی برای بسیاری از افراد پایدار باقی می ماند. این که بویی هیچ چیز را احساس نکنید، برای هر کسی آزار دهنده است و این ویروس پردردسرساز تاثیرات و مشکلات بسیاری با خود به همراه دارد.
این روزها همه ما با زدن ماسک در دوران کرونا روبرو هستیم و می دانیم اگر نکات بهداشتی را رعایت نکنیم یا پیشگیری از کرونا را جدی نگیریم، چه مشکلاتی به بار می آید. اما باز هم باید شرایط ممکن است این ویروس مهمان گیرمان کند. پس باید راه های مقابله از مشکلات این ویروس را بدانید تا هر چه سریع رفع شان کنید.

حال در این میان چه کار کنیم که حس بویایی و چشایی برگردد و به وضعیت طبیعی بدن دست یابیم؟ برای دانستن راهکارها این مشکل در این مطلب همراه ما باشید.

کرونا یک ویروس جهش یافته با رفتارهای باور نکردنی!

کرونا یک ویروس جهش یافته

کووید ۱۹ در مقایسه با دیگر ویروس ها رفتار و تاثیرات متفاوتی دارد که علائمی مانند تنفس، تب بالا، سرفه های مکرر، از دست دادن حس بویایی و چشایی جز علائم اصلی این ویروس است.  در واقع این ویروس می تواند نشانه های دیگری از خود نشان دهد و نشانه‌های آن کاملا به شرایط و سیستم بدنی فرد مربوط می شود. با وجود این که زمان زیادی از ورود این ویروس گذشته بازهم به طور ۱۰۰ درصد جامعه پزشکی از مکانیزم و علائم این ویروس هنوز مطلع نیستند و تنها راهکار مقابله با آن خرید ماسک و زدن آن به طور مرتب است. بنایراین تا کسب اطلاعات دقیق تر باید صبور باشید و با انجام اقدامات درمانی و تقویتی، این مدت زمان را کاهش دهید.

چه کار کنیم حس بویایی بعد از بهبودی کرونا برگردد؟

از دست دادن حس بویایی در دنیای پزشکی یک اتفاق نادر محسوب می‌شد. به همین خاطر آزمایش‌های و تحقیقات بسیار اندکی برای درمان این مشکل اجرا شده است. اما بعد از شیوع بیماری کرونا و حضور این مشکل پژوهشگر های بسیاری برای درمان این اختلال اقدام کردند و به نتایج مختلفی رسیدند. امروزه به جایی رسیدیم که انجام برخی از تمرینات سنتی باعث برگرداندن حس بویایی می شود که در ادامه به بررسی این تمرین ها می پردازیم:

قدم اول: بو کردن چندین داروی گیاهی

بهترین راه برای برگرداندن حس بویایی بعد از کرونا تحریک است. باید مغز را دوباره آگاه کنید تا از غیر فعال شدن حس بویایی پایدار دست بردارد. تهیه موارد گفته شده در زیر و تکرار روزانه آن به مدت چند ماه به تحریک حس بویایی و فعال شدن دوباره آن کمک می کند:

  • میخک
  • گل سرخ
  • لیمو ترش
  • اکالیپتوس

تکرار این کار به تحریک سنسورهای بویایی بدن و آگاه‌سازی دوباره مغز کمک می کند. اگر حس می کنید۴ موارد گفته شده به صورت روزانه در دسترس شما نیست، می توانید موارد قابل دسترس گفته شده در زیر را برای انجام این تمرین جایگزین کنید:

برگرداندن حس بویایی به روش سنتی

  • جوز هندی
  • دارچین
  • پوست پرتقال
  • نارگیل
  • وانیل
  • شکلات
  • گل ‌بنفشه
  • قهوه

بیشتر بخوانید: نحوه استفاده از تب سنج دیجیتال در دوران داغ کرونا

قدم دوم: بعد از 4 هفته رایحه ها را تغییر دهید.

برای تاثیر گذاری بهتر توصیه می شود بعد از دو ماه چهار رایحه های گفته شده را تغییر دهید. انجام این روش به زمان و صبر زیادی نیاز دارد و ممکن است در کوتاه مدت تاثیر آن را مشاهده نکنید. اما توصیه می شود هر روز آن را تکرار کنید و هر چقدر تکرار این تمرین بیشتر باشد زودتر می توانید به درصد کیفیت حس بویایی دست یابید.

قدم سوم: در صورت عدم برگشت حس بویایی بعد از ۸ ماه به پزشک مراجعه کنید.

اگر مشاهده کردید بعد از هشت ماه با انجام بهترین راه برای برگرداندن حس بویایی بعد از کرونا، حس بویایی تان برنگشت و انجام اقدامات گفته شده هیچ تاثیری بر برگشتن حس بویایی نداشت لازم است به پزشک مراجعه کنید تا با استفاده از داروهای کمکی به نتیجه برسید.

کاهش حس بویایی به خاطر چیست؟

به گفته متخصصان گوش و حلق و بینی از دست دادن حس بویایی بعد از دوران کرونا به خاطر عفونت است و این مشکل دائمی نیست. حضور عفونت باعث ایجاد التهاب و عدم توانایی سلول های عصبی در انتقال اطلاعات به مغز می شود. اما بر خلاف سیستم چشم و گوش سلول های عصبی آسیب دیده دوباره می توانند بازتابی شوند و به فعالیت خود ادامه دهند.

اگرچه این مشکل بعد از عفونت می تواند به مدت طولانی پایدار باقی بماند و حتی در برخی افراد حدود دو سال و یا بیشتر ادامه داشته است. اما با انجام تمرینات می توانید به تحریک سلول ها کمک کنید تا این اختلال برطرف شود و به عملکرد بویایی دوباره دست یابید.

عوامل تاثیرگذار در از دست رفتن حس بویایی

عوامل تاثیرگذار در از دست رفتن حس بویایی

علاوه بر دانستن بهترین راه برگرداندن حس بویایی بعد از کرونا باید از عوامل تاثیر گذار در از دست رفتن حس بویایی مطلع شوید. علاوه بر کرونا دیگر مشکلات دستگاه تنفسی می تواند باعث رفع حس بویایی شود که در ادامه به این عوامل می پردازیم:

1.هر گونه عفونت دستگاه تنفسی فوقانی

بروز هر گونه عفونت دستگاه تنفسی فوقانی مستقیم روی حس چشایی و بویایی تاثیر می گذارد. بیماری هایی همچون سرماخوردگی و آنفولانزا باعث گرفتگی بینی، عطسه و سرفه می شود. این علائم با مصرف داروهای هایی همچون ضد حساسیت، شربت، سرفه، قرص گلو، داروهای تجویزی و آنفولانزا به راحتی قابل رفع است. این دسته از بیماری ها بعد از برطرف شدن حس چشایی و بویایی دوباره بر می گردد.

2.مشکلات سینوسی و آلرژی

بروز مشکلات سینوسی موجب گرفتگی و التهاب می‌شود و این گرفتگی روی حس بویایی و چشایی بسیار تاثیرگذار است. این دسته از بیماری ها با داروهای همچون اسپری بینی، داروهای مسکن و آنتی بیوتیک قابل رفع است که بعد از برطرف شدن علائمی همچون چشایی و بویایی نیز برطرف می شود.

3. پولیپ بینی

وجود پولیپ بینی یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار روی از دست رفتن حس بویایی است. این مشکل به خاطر برجستگی های نرم و بدون درد در مجرای بینی و سینوس ها اتفاق می‌افتد که به آن پولیپ بینی می گویند. این مشکل به خاطر التهاب مزمن به وجود می آید که التهاب به خاطر عواملی همچون آلرژی رخ می دهد. عفونت های مکرر حساسیت های دارویی و اختلالات ایمنی به دنبال دارد.

علاوه بر از دست دادن حس بویایی و چشایی پولیپ بینی با علائمی همچون گرفتگی، خروپف، خون دماغ شدن مکرر، درد، فشار صورت، دندان درد فوقانی، سردرد و آبریزش بینی همراه است. پولیپ بینی با استفاده از جراحی برداشته می شود. اما احتمال این که دوباره ایجاد شود وجود دارد.

نتیجه گیری

همانطور که متوجه شدید از دست دادن حس بویایی و چشایی ممکن است به خاطر عوامل دیگری هم رخ دهد. اما در صورت مشاهده کردن علائم کرونا حتما به پزشک مراجعه کنید و نکات گفته شده در این مقاله را تکرار کنید تا حس چشایی و بویایی تان برگردد.

امیدواریم با دانستن بهترین راه برای برگرداندن حس بویایی بعد از کرونا در این مطلب کمکی هر چند کوچک در این این دوران سخت کرونا به شما کرده باشیم. اگر در این زمینه تجربه خاصی دارید، حتما در قسمت پیشنهادات با ما به اشتراک بگذارید.