درمان تب کودک
درمان تب کودک؛ راهکارهایی برای شکستن آن

درمان تب کودک چه مراحلی دارد؟ زمانی که منتظر مشخص شدن دماسنج هستید ممکن است یک عمر برای تان بگذرد. اما چه کاری می توانید انجام دهید تا کودکتان احساس بهتری داشته باشد؟ علائم تب نوزاد می‌توان در خانه کاملا مدیریت شود. اما اگر کودک تان بیش از حد داغ است و دمای بیش از اندازه ای دارد، بهترین راهکار برای درمان تب کودک مراجعه به پزشک است. همچنین فراموش نکنید تب کودک یک ساله یا کودکان چند ماهه بسیار خطرناک است و تنها راهکار درمان تب کودکان زیر سه ماه دارای تب بالای ۱۰۰ درجه فارنهایت مراجعه به پزشک است.

اکثر کودکان هنگام مریض شدن توانایی توضیح دادن علائم را ندارند. پس آگاهی شماست که می تواند کودک را از درد نجات داد. معمولا کودک دارای تب بالا با علائمی مانند سردرد شدید، گلو درد شدید یا اسهال مکرر دچار است. همچنین اگر کودک ناگهان نیمه شب با گریه و احساس سرخ شدن بیدار شود، سریعا دمای بدن او را اندازه گیری کنید تا مشخص شود آیا تب دارد یا خیر. علاوه براین میزان آگاهی شما هنگام مواجه شدن با این مسائل بسیار مهم است؛ در ادامه همراه باشید تا به این موضوع به طور دقیق تر بپردازیم.

مراحل درمان تب کودک؛ پایین آوردن سریع تب کودک

مراحل درمان تب کودک

سرعت عمل والدین هنگام مواجه شدن با بیماری کودکان در درمان سریع آن ها بسیار اهمیت دارد. در ادامه به مراحلی که باید برای درمان تب کودک طی کنید، می پردازیم:

1.اولین مرحله، تشخیص تب با تب سنج 

اولین مرحله ای که باید انجام دهید تشخیص آن است. دمای معمولی بدن یعنی ۳۷ درجه سانتی گراد همیشه نزدیک به ۹۶ درجه فارنهایت است. این دما هنگام بیدار شدن کمتر و ساعات بعد از ظهر و عصر بالاتر قرار دارد. توجه داشته باشید نوزادان زیر سه ماه هنگام ابتلا به تب نیاز به مراقبت فوری دارند که برای درمان آن تشخیص علل اصلی ضروری است.

بیشتر بخوانید: فشار خون در سالمندان؛ دستورالعمل های لازم برای پیشگیری

چقدر داغ است؟ با دکتر تماس بگیرید اگر:

  • نوزاد شما کمتر از 3 ماه دارد و تب آن بالای 100 درجه فارنهایت است.
  • تب فرزند شما به طور مکرر در بالای 100 درجه فارنهایت قرار دارد.
  • کودک شما کمتر از 2 سال سن دارد و تب آن بیش از 24 ساعت طول کشیده است.
  • کودک شما بیش از 2 سال سن دارد و تب بیش از 72 ساعت طول می کشد.

2. درمان خانگی تب کودکان؛ از مصرف دارو تا استحمام

دمای کمی بالا در نوزادان بزرگتر از سه ماه ممکن است نیاز به مراجعه به پزشک نداشته باشد. در این شرایط راحت می‌توانید تب کودک را در خانه با روش های زیر درمان کنید:

مصرف استامینوفن

اگر سن کودک شما بیش از سه ماه است می‌توانید مقدار از مسکن برای او استفاده کنید. مصرف استامینوفن بر اساس وزن مشخص می‌شود. اگر نوزادتان اخیراً وزن نشده یا اخیراً جهش رشد داشته است، ممکن است پزشک وزن کردن نوزاد را توصیه کند. اما اگر کودک به خاطر تبش ناراحت نیست نیازی به دادن هیچ دارویی ندارد. برای تب های بالاتر که با سایر علائم ناراحت کننده همراه است، دارو کمک می کند کودک موقتاً احساس بهتری داشته باشد.

تنظیم لباس کودک

یکی از بهترین راهکارها برای کاهش تب نوزاد پوشاندن لباس سبک و راحت است. در کنار این سعی کنید از یک ملحفه یا پتوی سبک استفاده کنید تا او راحتی و خنکی بیشتری  احساس کند. علاوه بر این کارها سعی کنید دمای خانه را کم نمایید و خانه و اتاق نوزاد را خنک نگه دارید. این کار به جلوگیری از کم شدن بیش از حد تب او بسیار کمک می کند. حمام آب ولرم نیز به کاهش دمای بسیار کمک می کند. اما هرگز از آب سرد برای حمام کودک استفاده نکنید. زیرا که منجر به لرزش می شود و احتمال ای نکه دمای آن بیشتر افزایش پیدا کند زیاد است. بلافاصله بعد از حمام، بدن نوزاد را خشک کنید و لباس سبک به تن او بپوشانید.

مصرف مایعات کودک

یکی از عوارض احتمالی تب، کاهش آب بدن است. به طور منظم مایعاتی مانند شیر مادر یا شیر خشک به کودک بدهید تا مطمئن شوید کودک شما هنگام گریه دهانش مرطوب است. اما اگر کمی نگران کننده است با پزشک تماس بگیرید تا از آن در مورد حفظ آب بدن کودک کمک بخواهید.

کارهایی که باید اجتناب کنید:

چندین کار وجود دارد که هنگامی تب کردن نوزاد نباید انجام دهید. انجام مراقبت های پزشکی نیز در کنار انجام ندادن این دسته از کارها بسیار اهمیت دارد. پس سعی کنید آنها را به تأخیر نیندازید.

  • هرگز بدون بررسی دمای نوزاد و مشورت با پزشک، هیج دارویی به نوزاد ندهید.
  • از داروهای بزرگسالان برای نوزاد خود استفاده نکنید.
  • لباس ‌نوزاد خود را زیاد نکنید.
  • برای کاهش دمای نوزاد از یخ یا الکل استفاده نکنید.

چگونه دمای کودک را بررسی کنیم؟

چگونه دمای کودک را بررسی کنیم؟

برای به دست آوردن دقیق ترین دمای کودک از یک دماسنج کودک استفاده کنید. دیگر نکته ای که در نظر بگیرید این است که مطمئن شوید دمای کودک را در طول دوره بیماری به خوبی کنترل و علائم و رفتار او را مشاهده می کنید. در صورت تغییر هرگونه رفتار غیر عادی حتماً با پزشک خود تماس بگیرید. به طور کلی، دمای معمولی مقعدی نوزادان بین ۳ الی ۶ ماه ۱۰۲ درجه فارنهایت درجه سانتیگراد است. اما در صورت مشاهده دمای 3/38 درجه سانتی گراد حتما تب کودک را جدی بگیرید. در صورت مشاهده عدد 4/39 درجه سانتی گراد کودکان بالای 6 ماه درمان آن ها بسیار ضروری است.

دقیق ترین راه برای اندازه گیری دما کودک

اندازه گیری دمای کودک به سن او بستگی دارد. اگر کودک شما بین سن چند ماهگی تا ۲ سالگی قرار دارد استفاده از روش مقعدی و یا زیر بغل بهترین انتخاب است. اما برای کودکان ۲ الی ۵ سالگی می توان از راه گوش نیز دمای بدن را اندازه گیری کرد. برای کودکان بالاتر از ۵ سال هر کدام از روش های دهانی، گوش و زیر بغل مناسب است.

لطفاً دقت داشته باشید از دماسنج های شیشه ای که حاوی جیوه است برای کودکان استفاده نکنید. در صورت شکستن خطر مسمومیت کودک با جیوه وجود دارد. برای اندازه گیری از راه مقعد و دهانی دماسنج های مختلفی ارائه شده است. برای پیشگیری از استفاده نادرست هر کدام از دماسنج ها را برچسب گذاری کنید. از دماسنج های دیجیتالی نیز به دو روش مقعدی و دهانی می توان استفاده کرد. دماسنج هایی که از پلاستیک های نشکن و انعطاف پذیر ساخته شده است، برای این روش ها بسیار مناسب است. چرا که استفاده آن ها راحت تر است و خوانایی آنها نسبت به دماسنج های شیشه ای آسان تر خواهد بود.

اگر دوست دارید با نحوه استفاده از تب سنج دیجیتال در دوران داغ کرونا را بدانید، روی مقاله مربوطه کلیک کنید.

نتیجه گیری

درمان تب نوزاد ممکن است زمانبر باشد. اگر کودک شما علائمی را تجربه می‌کند و با استفاده از درمان های خانگی موفق به کاهش تب او نشدید، برای پیشگیری از افزایش دمای بیش از حد حتماً به پزشک مراجعه کنید. اما به طور کلی صبور باشید و به توصیه های پزشک به خوبی گوش دهید. به طور معمول، تب حدود ۲ الی ۳ روز خود به خود از بین می رود و علائم بیماری رفع می شود.

با مراجعه به صفحه خرید تب سنج کودک نیز به راحتی می توانید این محصول را در شرایط اضطراری کودک خود خریداری کنید.