زخم بستر چیست + 5 تا از بهترین راهکارهای پیشگیری

زخم بستر چیست ؟ زخم بستر یکی از رایج ترین مدل زخم های شناخته شده است که برای تمام افراد در سنین مختلف ممکن است اتفاق بیفتد. این بیماری بخاطر در تماس بودن پوست بدن با وسایل مختلف مانند تختخواب و صندلی رخ می دهد که به صورت سطحی روی پوست ایجاد می شود. افرادی که به خاطر بیماری مجبور هستند روی صندلی‌های چرخدار و یا تختخواب قرار بگیرند یا کسانی که به خاطر انجام فعالیت های کم کامپیوتری روی صندلی به صورت طولانی مدت می‌نشیند و تحرک کمی دارند احتمال این که به زخم بستر مبتلا شوند بسیار زیاد است.

دلیل اصلی بروز این مشکل نرسیدن خون کافی و فشار بیش از حد در ناحیه خاصی از بدن است. اگر برای مدتی به یک ناحیه از بدن شما فشار سختی وارد شود و اکسیژن به حد کافی نرسد، خیلی راحت با ایجاد زخم بستر مواجه خواهید شد. به همین دلیل به این بیماری زخم فشار هم گفته می شود. حال برای اطلاعات دقیق تر در مورد آن و آشنا شدن با راهکارهای جلوگیری از ایجاد از زخم در این مطلب همراه ما باشید.

زخم بستر همانند دیگر زخم هاست!

علت ایجاد زخم بستر

خیلی‌ها نسبت به این زخم آشنا نیستند و نمی دانند زخم بستر چیست. زخم بستر مانند دیگر زخم ها می باشد که در شرایط مختلف اتفاق می افتد و شدت متفاوتی دارد. ظاهر اولیه زخم بستر به شکل قرمز شدن پوست است حتی برای افرادی که پوست تیره ای دارند این نشانه کاملاً قابل تشخیص می باشد. حال اگر درمان نشود زخم بستر کم کم سفت شده و سفتی به لایه عمیق پوست راه می یابد. در این مواقع، هنگامی که پوست را لمس کنید سفتی بیشتری در قسمت های اطراف زخم بستر را کاملا احساس خواهید کرد.

همچنین یکی دیگر از علائم این مشکل تغییر دمای پوست است. یعنی در قسمت های مختلف پوست تفاوت دما ایجاد می شود که به راحتی می توان با دست زدن به پوست این نشانه را تشخیص داد. در شدیدترین حالت ممکن هم زخم بستر تا به استخوان هم می رسد.

بیشتر بخوانید: درمان میگرن بدون دارو + 9 روش مطمئن و تاثیرگذار

پیشگیری از بیماری زخم بستر

از آنجا که این بیماری بسیار رایج است و در شرایط مختلفی احتمال بروز آن وجود دارد راه های مختلفی برای پیشگیری از آن پیشنهاد می‌شود. افراد مختلفی سعی دارند این راهکارها را امتحان کنند تا احتمال ابتلا به زخم بستر برایشان کاهش پیدا کند. در ادامه به راهکارهای مفید پیشگیری از این بیماری می پردازیم:

1.اولین راهکار تغییر وضعیت بدن

اگر برای انجام فعالیت کاری خود مجبور هستید در یک شهر خاص بمانید و یا در مدت طولانی روی صندلی بشینید بهترین راهکار برای فرار از زخم بستر تغییر موقعیت بدنی است. پس از نشستن دائم و طولانی مدت روی صندلی خودداری کنید و به بدن خود هر چند ساعت یک بار استراحت دهید. همچنین سعی کنید در میان فعالیت کاری خود بایستید و قدم بردارید و هرگز در یک حالت نخوابید.

2.پوشیدن لباس مناسب

حال که می دانید زخم بستر چیست با دانستن راهکارهای مفید خیلی راحت از بروز این بیماری می توان پیشگیری کرد. یکی از راهکارهای زخم بستر انتخاب لباس مناسب است. با پوشیدن لباس مناسب به‌خوبی می توان از ابتلا به زخم بستر پیشگیری کرد. همچنین رعایت این نکته برای افراد بیمار و کسانی که از لباس رسمی محل کار استفاده می کنند بسیار اهمیت دارد.

استفاده از لباس های نخی خنک بهترین انتخاب برای پیشگیری از این بیماری است و استفاده مداوم از لباس های خیلی تنگ و دارای جنس های تحریک کننده پوست و همچنین گرم احتمال بروز این بیماری را تشدید می‌کند.

بیشتر بخوانید: نحوه استفاده از کیسه کلستومی

3.نوشیدن آب را فراموش نکنید.

سومین راهکار پیشگیری از زخم بستر

اولین قدم برای پیشگیری از بیماری بعد از دانستن این که زخم بستر چیست نوشیدن آب کافی است. اگر بدن تان از آب کافی برخوردار باشد پوست شما رطوبت لازم را دریافت می کند و احتمال ابتلا به زخم بستر بسیار کاهش می یابد. پس در طول روز نوشیدن آب به میزان کافی را فراموش نکنید.

4.استحمام اصلی ترین راه پیشگیری از زخم بستر

سعی کنید  دو روز یک بار  استحمام کنید و پوست خود را از آلودگی ها پاک نمایید. استحمام به حفظ طراوت و رطوبت پوست بسیار کمک می کند و احتمال مبتلا شدن به بستن زخم بستر را به شدت کاهش می دهد. حال به این بیماری مبتلا شده و جزء افراد مستعد زخم بستر هستید حتماً هر روز استحمام کنید تا خیالتان بابت ابتلا به این بیماری راحت باشد. همچنین فراموش نکنید بعد از حمام کردن حتما پوست خود را کاملا خشک کنید.

5.بهترین راهکار برای افراد ناتوان، استفاده از تشک مواج

امروزه تشک مواج به عنوان یکی از بهترین راهکارها برای درمان و پیشگیری از زخم بستر شناخته شده است که این تشک به گونه‌ای طراحی شده که هیچ فشاری روی قسمت های خاص بدن و مستعد تشکیل زخم بستر ایجاد نمی کند. حتی اگر فردی توانایی کامل برای انجام حرکات بدن را نداشته باشد به راحتی می‌تواند با کمک تشک استراحت کند و زخم های بستر خود را درمان نماید. این مدل تشک در انواع و طرح های مختلف طراحی می شود.

اگر مجبور هستید این تشک را تهیه کنید حتما قبل از خرید به شرایط بیماری خود توجه کنید تا دوره درمانی خود را با خیال راحت سپری نمایید.

از بین بردن زخم های بستر؛ از نوع ساده تا شدید آن

روش های درمانی بسیاری برای زخم بستر وجود دارد که با توجه به نوع و شدت زخم انتخاب روش درمانی کاملاً متفاوت است. البته برخی روش ها برای تمامی زخم ها کاربرد دارد که در ادامه اصلی ترین و پرکاربردترین روش های درمانی زخم بستر را به شما معرفی می کنیم تا بعد از دانستن این که زخم بستر چیست بهترین راهکار را در دست داشته باشید و هنگام مواجه با آن خیلی راحت به درمان بپردازید.

  • اولین کار کاهش فشار روی زخم های ایجاد شده است که برای این کار بهترین راه حل استفاده از تشک مناسب است.
  • شستشوی مرتب محل زخم هم به درمان سریع تر آن بسیار کمک می‌کند و بعد از شستشو حتما توجه داشته باشید که ناحیه را استریل کرده و بعد از آن خشک کنید.
  • طی روند درمانی تعویض پانسمان را هرگز فراموش نکنید. تعویض باید روزانه و بعد از شستشوی زخم ها انجام شود.
  • اگر زخم بستر بسیار شدید باشد پزشک معالج مصرف برخی داروها مانند داروهای آنتی باکتریال را تجویز می کند تا از بروز عفونت و خطرات حاصل از زخم بستر کاهش پیدا کند.
  • جالب است بدانید ماساژ قسمت های زخم به تسریع روند بهبودی بسیار کمک می کند. برای این کار می‌توانید از روغن های طبیعی مانند زیتون و نارگیل استفاده کنید.

کلام آخر

ما در این مطلب تمام تلاش خود را کرده ایم تا شما را با این بیماری آشنا کنیم. خوب بدانید این نوع زخم بستر چیست و چرا به وجود می آید تا بتوانید با راهکارهای مفید از بروز آن پیشگیری کنید. همچنین در صورت مواجه شدن با رعایت نکات مراقبتی به خوبی از پیشرفت و ایجاد عفونت جلوگیری می کنید.

اگر هم به زخم بستر مبتلا شده اید و در درمان آن تجربه دارید حتما تجربیات خود را در قسمت پیشنهادات با ما به اشتراک بگذارید.

همچنین برای خرید تشک مواج برای پیشگیری از زخم بستر روی صفحه خرید کلیک کنید.