مراقبت بیمار کرونایی در منزل را حتما یاد بگیرید!

مراقبت بیمار کرونایی در منزل چگونه است؟ کرونا یکی از سخت ترین بیماری‌های در حال حاضر است که تمام جهان با خود درگیر کرده و روزانه آمار بسیار بالایی از تلفات بخاطر حضور این ویروس مشاهده می‌کنیم. مشکل اصلی این بیماری عدم یافتن درمان قطعی آن است. متاسفانه هنوز روش مناسبی برای مبارزه با ویروس کرونا یافت نشده است. به همین خاطر، روزانه افراد متعددی با ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می‌دهند و این موضوع باعث نگرانی های چند برابری افراد نسبت به سلامتی یکدیگر شده است.

همانطور که خبر دارید بیماری کرونا به شکل های مختلف خودش را نشان می‌دهد. برخی افراد درد و سختی بسیار زیادی را تحمل می کنند. اما برخی دیگر بدون هیچ علائمی باعث انتقال این ویروس می شومد. بنابراین خوب است روش نگهداری از بیمار کرونایی را در منزل یاد بگیریم/ چرا که امروزه افراد زیادی در بیمارستان ها بستری هستندو  درصد آلودگی در این اماکن بسیار زیاد است.

مهم ترین اقدامات برای نگهداری بیمار کرونایی

در ادامه به مهمترین کارهایی که باید برای نگهداری یک بیمار در منزل انجام دهید را برای شما توضیح می دهیم. قدم به قدم همراه ما باشید!

1.اولین قدم جدا نمودن اتاق بیمار

اولین نکته مراقبت از بیمار کرونایی در خانه

بعد از اطمینان از ابتلا به بیماری کرونا یکی از اعضا خانواده، اولین قدم جدا کردن او از دیگر افراد است. به اصطلاح قرنطینه. قرنطینه کردن افراد کرونایی مانع انتقال این ویروس می شود. بابت قرنطینه شدن هم نگران نباشید. مدت زمان تنها به دوره درمانی محدود می شود و لازم نیست مدت زیادی از بیمار جدا باشید.

این راهکار به دلیل عدم آلوده شدن دیگر قسمت های خانه است. زمانی هم تصمیم دارید به بیمار سر بزنید حتما از ماسک های چند لایه استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین راه برای برگرداندن حس بویایی بعد از کرونا

2.حال بیمار را مدام چک کنید.

چک کردن مداوم حال بیماری یکی دیگر از اقدامات لازم برای نگهداری بیمار کرونایی در منزل است. اگر حال او نسبتا خوب است مراقبت آن در منزل ایرادی ندارد. اما اگر احساس کردید حالش  روبه بدتر شدن است، بهتر است او را به مرکز تخصصی درمان بیمار کرونا و بیمارستان ها ببرید تا تحت پزشکان مجرب قرار گیرد.

3.اکسیژن رسانی را  فراموش نکنید.

رساندن اکسیژن کافی به بیمار کرونا بسیار اهمیت دارد تا او در شرایط سلامت قرار گیرد. امروزه تجهیزات و لوازم پزشکی برای این موضوع وجود دارد که می توانید با خریداری آنها اکسیژن کافی به بیمار خود برسانید. همچنین در طول روز حتما پنجره های اتاق را باز بگذارید تا هوا در جریان باشد. وجود سیستم تهویه به این موضوع  بسیار کمک می کند.

4.شستشوی مداوم دست ها

مهم ترین نکته ای که در نگهداری بیمار کرونایی در منزل باید دقت کنید، شستشوی مداوم دست هاست. در صورت قطعی بودن بیمار مبتلا به کرونا مرتب دست های خود را بشویید و هرگز این موضوع را فراموش نکنید. در کنار آن رعایت نکات بهداشتی مانع انتقال بیماری می شود.

5.خوردن مواد غذایی سالم و مغذی فراموش نشود.

پنجمین نکته مراقبت از بیمار کرونایی در خانه

بیمار کرونایی باید به صورت مداوم تغذیه خوب داشته باشد و از مواد غذایی سالم و مغذی استفاده کند. اگر می‌ خواهید بیمار کرونایی در منزل تان سریع خوب شود از بهترین مواد غذایی برای بیمار تهیه کنید و از سالم ترین مواد غذایی برای تهیه وعده های بیمار استفاده نمایید. غذاهایی که دارای کالری بسیار بالایی است برای بیمار کرونایی بهترین انتخاب است. چراکه باعث افزایش انرژی بدن می شود و کمک می کند بدن در مقابل با بیماری تقویت شود.

بیشتر بخوانید: خرید ماسک باکیفیت در دوران کرونا + 5 نکته طلایی

6. ظروف و لباس بیمار را جدا کنید.

برای بیمار از ظرف های غذا اختصاصی استفاده کنید و پس از مصرف ظرف غذا را با آب و صابون تمیز بشویید. لباس‌های بیماران هم از لباس دیگر افراد جدا نگه دارید تا از انتقال بیماری به دیگر افراد خانه جلوگیری شود. هر وسایلی که بیمار با آن در تماس است روزانه ضدعفونی کنید. بعد از خوب شدن بیمار ملافه خواب و حوله های حمام بیمار را جداگانه بشویید و برای شستشو از دمای ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتیگراد استفاده کنید.

7. تنها یک نفر با بیمار در ارتباط باشد.

هفتمین نکته مراقبت بیمار کرونایی در منزل

فقط یک نفر با بیمار در ارتباط باشد و آن یک نفر هم تمام نکات مراقبتی و بهداشتی را به خوبی رعایت کند و حداقل یک متر از فرد بیمار فاصله داشته باشد. توجه داشته باشید که جابجایی بیمار در خانه باید به حداقل برسد و در صورت امکان سرویس بهداشتی بیمار را از دیگر افراد خانواده جدا کنید. در غیر این صورت سعی کنید قسمت های مشترک مانند حمام یا سرویس بهداشتی به صورت روزانه ضدعفونی کنید و این مکان ها دارای تهویه مناسب باشد.

بیشتر بخوانید: تجهیزات پزشکی در خانه + 8 وسیله ضروری

کلام آخر

همانطور که متوجه شدید، مراقبت از بیمار کرونایی در منزل نیاز به آموزش دارد و باید در این مدت نکات مراقبتی و بهداشتی کاملاً رعایت شود. همچنین خود بیمار و خانواده او باید مورد ارزیابی قرار گیرد و مشخص شود تا چه حد در این راه می توانند محتاط عمل کنند. به عنوان مثال، بهداشت دست، بهداشت تنفس، تمیز کردن محیط، محدودیت‌های تردد.

تمام موارد گفته شده به بهبود سریع تر بیمار کمک می‌کند و مانع ابتلا دیگر افراد به این بیماری می شود. هرچقدر تمام افراد خانواده در این راه کوشا باشند بهتر می توان از بیمار کرونایی در منزل مراقبت کرد؛ طوری که سلامتی دیگر افراد تحت تاثیر قرار نگیرد.

اگر  تا به حال تجربه نگهداری بیمار کرونایی در منزل را داشته اید، تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.